søndag den 17. november 2013

Kikærtegryde



Vi nærmer os december måned, og dog solen skinner og giver os en laaaang efterårsfornemmelse, så er det alligevel simremads tid.
Jeg holder meget af vegetar mad, og denne her gryde er kun baseret på grønsager og bælgfrugter, derfor også egnet til veganer.
Her er opskriften, til 2 voksne + 2 sultne børn.

3 spsk. olivenolie
1 løg
2 skrallede gulerødder
50 g. renset knoldselleri
1-2 fed hvidløg
2 ds. hakkede tomater
ca. 500 g. kogte kikærter (2 ds.)
1 lille dåse kokosmælk
1 tsk. karry
1/2 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. stødt kardemomme
revet skal af 1 citron
salt

Start med at hakke løg, hvidløg, gulerod, selleri fint i en foodprocessor. Svits det hele i olie i en mellemstor gryde og tilsæt karry, gurkemeje og kardemomme til det dufter skønt. Kom tomaterne i samt 1 tsk groft salt. Lad det simre i ca. 30 minutter ved lavt blus, derefter tilsæt kikærterne og lad det simre videre i 15 minutter. Kom kokosmælk og citronskal i og smag til evt. med salt og karry. Jeg serverede retten sammen med kogte ris og spelt, ved siden af en skøn råkostsalat af rødbeder, grønne æbler og ristede græskarkerner. Stor succes, no leftovers.

1 kommentar:

  1. Hej Francesca!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet