MANDAG: tomat-linsesuppe med focacciabrød
TIRSDAG: kokospanerede kyllingefileter, ris, rødbede/æblesalat
ONSDAG: Turmadpakker (leverpostej, flødeost, æg, valnødder, rosiner, agurk)
TORSDAG: Fiskefrikadeller, bulgur, bagte rodfrugter, tzatziki
FREDAG: Pasta med bønnesovs, gulerod/mandelsalat
onsdag den 5. januar 2011
TOMAT-LINSESUPPE
Så er jeg tilbage på dupperne! Den første suppe i 2011 var meget improviseret - og også meget lækker (sagde flere børn og voksne). Her er den improviserede opskrift:
INGREDIENSER:
250 gram røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk. karry
1/4 tsk. spidskommen
2 spsk. olivenolie
salt og peber
friskrevet ingefær
Hak løg og hvidløg og svits dem i olie sammen med karry i en gryde. Når det dufter godt, kom tomat i, og krydr med spidskommen, salt og peber. Tilsæt linserne og ca. en liter vand, og lad suppen simre i en lille halv time. Tilsæt mere kogende vand undervejs, og husk at røre rundt. Når linserne er møre, blend suppen og smag til med salt og friskrevet ingefær (en lille smule til børnene, gerne mere til de voksne).
Har man tid til at bage en focaccia (opskriften er her i bloggen), så synger englene...
INGREDIENSER:
250 gram røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk. karry
1/4 tsk. spidskommen
2 spsk. olivenolie
salt og peber
friskrevet ingefær
Hak løg og hvidløg og svits dem i olie sammen med karry i en gryde. Når det dufter godt, kom tomat i, og krydr med spidskommen, salt og peber. Tilsæt linserne og ca. en liter vand, og lad suppen simre i en lille halv time. Tilsæt mere kogende vand undervejs, og husk at røre rundt. Når linserne er møre, blend suppen og smag til med salt og friskrevet ingefær (en lille smule til børnene, gerne mere til de voksne).
Har man tid til at bage en focaccia (opskriften er her i bloggen), så synger englene...
søndag den 28. november 2010
ITALIENSK KØDSOVS (ragú di carne)
Hvor mange ingredienser er der i en god kødsovs? faktisk, ikke så mange, som man skulle tro... hvorfor smager så sovsen så himmelsk, selv om man ikke bruger femten slags krydderier? Nemt nok: den hemmelige ingrediens er TID. Lang, lang simretid, som passer også perfekt til de mørke vinterdage. Giv sovsen mindst en time på lavt blus, gerne mere. Og lav en ekstra portion til fryseren, til en dag hvor aftensmaden skal være hurtig og lækker...
INGREDIENSER:
1 stort gulerod
1 stort løg
1 stk. bladselleri
500 gram hakket oksekød
500 gram purerede tomater (IKKE koncentreret!!!)
4 spsk.olivenolie
salt, peber, lidt sukker
Hak grøntsagerne meget fint, og svits dem i olien i en gryde. Kom kødet i gryden og brun det. Smag til med salt og peber. Tilsæt tomatpure, smag til med salt og en anelse sukker og rør godt rundt. Nu skal du bare kom låg på og lad det hele simre på helt lavt blus i fred og ro i laaang tid (1 time ville være ok). Rør rundt en gang i mellem, og tilsæt eventuelt en LILLE smule vand eller tomat, hvis sovsen virker alt for tør. Ragú er klar når den ser lidt karameliseret ud. Perfekt til lasagne eller pasta, og ALDRIG til pizza (hvor der skal være en dejlig og enkel tomat-basilikum sovs). Værsgo :)
INGREDIENSER:
1 stort gulerod
1 stort løg
1 stk. bladselleri
500 gram hakket oksekød
500 gram purerede tomater (IKKE koncentreret!!!)
4 spsk.olivenolie
salt, peber, lidt sukker
Hak grøntsagerne meget fint, og svits dem i olien i en gryde. Kom kødet i gryden og brun det. Smag til med salt og peber. Tilsæt tomatpure, smag til med salt og en anelse sukker og rør godt rundt. Nu skal du bare kom låg på og lad det hele simre på helt lavt blus i fred og ro i laaang tid (1 time ville være ok). Rør rundt en gang i mellem, og tilsæt eventuelt en LILLE smule vand eller tomat, hvis sovsen virker alt for tør. Ragú er klar når den ser lidt karameliseret ud. Perfekt til lasagne eller pasta, og ALDRIG til pizza (hvor der skal være en dejlig og enkel tomat-basilikum sovs). Værsgo :)
UGE 48 - frokost
MANDAG: tomat-linsesuppe m. spelt-sesamboller
TIRSDAG: Ægte italienske lasagne + grønne bønner
ONSDAG: Fiskefrikadeller, pasta med gulerodscreme og ærter
TORSDAG: Rugbrødsmadder (torskerognssalat, hårdkogte æg, kyllingekødpølse, gnavegrønt, frugtsalat)
FREDAG: Boghvedegrød m. stegte pærer og valnødder
TIRSDAG: Ægte italienske lasagne + grønne bønner
ONSDAG: Fiskefrikadeller, pasta med gulerodscreme og ærter
TORSDAG: Rugbrødsmadder (torskerognssalat, hårdkogte æg, kyllingekødpølse, gnavegrønt, frugtsalat)
FREDAG: Boghvedegrød m. stegte pærer og valnødder
søndag den 31. oktober 2010
UGE 44 - frokost
MANDAG: Multikornsgrød med æble-kanelmos
TIRSDAG: Tomat-bønnesuppe m. nybagt focaccia
ONSDAG: Grøntsagsæggekage, ovnstegte kartofler, tzatziki
TORSDAG OG FREDAG: LUKKET!!!
TIRSDAG: Tomat-bønnesuppe m. nybagt focaccia
ONSDAG: Grøntsagsæggekage, ovnstegte kartofler, tzatziki
TORSDAG OG FREDAG: LUKKET!!!
GRØNTSAGSÆGGEKAGE
Frittata er en typisk italiensk ret, stort set en kæmpe omelet med forskellige grøntsager eller ost eller endda en rest spaghetti eller ris. Når man laver den i ovn, så hedder den sformato. Skal man på skovtur, eller lave en hyggelig brunch til familien og venner, er opskriften helt perfekt. Værsgo!
INGREDIENSER:
INGREDIENSER:
4 æg
ca. 300 gr.grøntsager (gulerødder, pastinakker, spinat, peberfrugter, lige efter sæson)
60 gr. reven parmesan ost
1 frisk italiensk mozzarella eller 100 gr. fetaost
salt, peber og lidt muskat.
Skyl grønsagerne og riv dem groft på råkostjern (hvis det er spinat, så hak fint).
Svits dem i et par minutter i en pande med 1 spsk. olivenolie.
Pisk æggene, kom parmesanen og grøntasgerne i.
Smag til med salt, peber og muskat.
Skær mozzarellaen (eller fetaosten) i terninger og kom den i grøntsags-æggemassen.
Smør et ildfast fad med lidt smør og drys det med rasp.
Kom æggemassen i fadet og sæt det midt i ovn på 180°
i ca. 15-20 min, til æggekagen er gylden og fast.
Server varm, lun eller kold.
onsdag den 27. oktober 2010
Uge 43 - frokost
MANDAG: Appelsin-linsesuppe, focacciabrød
TIRSDAG: Chili con carne, ris, rødbedesalat
ONSDAG: Fiskefrikadeller, fuldkornspasta m. tomatsovs, råkostsalat (hvidkål. gulerod, solsikkekerner)
TORSDAG: Græskarsuppe, gulerodsboller, ristede græskarkerner
FREDAG: Rugbrødsmadder (tunpålæg, kartofler, æg, oksespegepølse, ærtemos, tomater, rosiner)
TIRSDAG: Chili con carne, ris, rødbedesalat
ONSDAG: Fiskefrikadeller, fuldkornspasta m. tomatsovs, råkostsalat (hvidkål. gulerod, solsikkekerner)
TORSDAG: Græskarsuppe, gulerodsboller, ristede græskarkerner
FREDAG: Rugbrødsmadder (tunpålæg, kartofler, æg, oksespegepølse, ærtemos, tomater, rosiner)
Abonner på:
Opslag (Atom)