mandag den 27. september 2010

ET GODT BRØD

Jeg bager hver dag, både hjemme og på arbejde. Jeg elsker når det dufter i hele opgang, og børnene er vilde med en god skive friskbagt grovbrød. Jeg plejer at lave dejen på slump, men i går prøvede jeg at måle ingredienserne...

4 dl. vand
1/4 pakke gær
3 spsk. olivenolie
100 gram havregryn
100 gram fuldkornshvedemel
300 gram hvedemel
1 tsk groft salt
1 tsk sukker

Rør gær ud i vand, tilsæt olie og havregryn og rør rundt med en ske. Tilsæt salt, sukker og fuldkornsmel. Rør rundt igen og tilsæt hvedemel lidt ad gang. Ælt dejen med hænderne i 5 minutter, drys med en smule mel og lad hæve i ca. 3 timer. Form dejen til et brød, som lægges på en bageplade (husk nu bagepapir!). Efterhæves i 1/2 time, pensles med vand eller mælk, bages midt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 40 minutter eller til det lyder hult når man banker på brødbundet. Smør til? Uhm...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar