lørdag den 18. september 2010

CHILI CON CARNE

En klassisk gryderet i smaddersund og børnevenlig udgave. Om formiddagen var børnene i cirkus, hvor de så cowboy'er, som lavede akrobatiske numre med pisk. Da de så fik at vide, at chili con carne ER rigtig cowboy mad, blev der guffet med ekstra nydelse, på trods af pastinak og bønner...

INGREDIENSER:
1 løg i tern
2 hakkede hvidlogsfed
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
3 pastinakker i små tern
3 gulerødder i små tern
1 dåse red kidney bønner (afdryppet)
1 dåse hakkede tomater
500 g hakket oksekød
1/2 tsk spidskommen
chilipulver
oregano
et lille stykke mørk chokolade 70%
salt og peber

Svits løg i olie i en gryde. Tilsæt kød, hvidløg, spidskommen, salt og peber og lad kødet skifte farve. Krydr med chilipulver og oregano (jeg foretrækker chilipulver, da det fordeles bedre i retten. Men pas på: da det er en stærk sager, er det nok med en mikro-smule!) Kom pastinak, gulerod, tomat og bønner og lad simre i ca. 1 time. Til sidst, tilsæt chokoladen og lad den smelte. Servér straks, gerne med en klat cremefraiche, ved siden af en gang ris og en tomat salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar