onsdag den 27. oktober 2010

FOCACCIA

Rørende nemt, og altid en succes. Her er basisopskriften fra min faster Titti, som bager flere omgange focaccia hver lørdag til familie og venner. En dejlig tradition, ikk'?

Dej:
3 dl. vand
½ pakke gær
7 spsk. olivenolie
ca. 500 gr. hvedemel
1 tsk. groft salt
1 knivspids sukker
Pynt:
Olivenolie
Groft salt

Opløs gæret i vandet. Kom olie, mel, salt og sukker i, og ælt dejen godt. Den skal have en blød konsistens. Lad hæve dækket i 1 time.
Tænd ovn på 250 (ikke varmluft).
Kom bagepapir på en bradepande, smør med olivenolie og kom dejen på. Pres dejen godt ned med fingrene. Stænk med lidt olivenolie, drys med salt og sæt nederst i ovn i ca. 20-25 minutter.

Om sommeren kan man komme små modne tomater på focacciaen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar