søndag den 10. oktober 2010

LINSESUPPE

Opskriften kommer fra vores madprojekt, og suppen ser MEGET sund ud, altså en anelse brunlig og ucharmerende. Men smag på den (og blend den, anbefaler køkkendamen), den smager overraskende vidunderligt!

INGREDIENSER:
150 gram grønne linser
150 gram røde splitlinser
1 løg
2 gulerødder
1 æble
1 fed hvidløg
2 cm. frisk ingefær
1 dåse kokosmælk
stødte krydderier efter smag: spidskommen, koriander, kanel, nelliker

Pil og hak løg, herefter hakkes ingefær og hvidløg fint.
Skræl og skær æble i små tern. Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Sauter det hele forsigtigt i olie med krydderier og salt i ca. 5 minutter.
Tilsæt linserne, og varm igennem, herefter tilsættes kokosmælk og (rigeligt) vand, til det dækker.
Kog suppen under jævnlig omrøring, ca. 1 time. De røde linser skal koge ud og jævne suppen.
Spæd evt. med mere vand og smag til med salt og friskkværnet peber.

1 kommentar:

  1. Kære Francesca, Uhmmmm den jordskokkesuppe, bravo siger jeg bare ;-)
    Jeg har længe ledt efter en opskrift på et brød med en sej krumme, a la ciabatta, (bl.a.fordi det koster 35 kr at købe et fra Ole Henriksen, i lagkagehuset.)
    Ligger du inde med en god opskrift, som du måske vil dele, Francesca?
    Kh Ulla

    SvarSlet