onsdag den 20. oktober 2010

ITALIENSK FARSBRØD


Så er vi pludseligt i Italien, med dejlig mad der dufter af citron, timian og hvidløg. Et rent hit, som smager himmelsk ved siden af en god gang stegte kartofler og en sprød salat. Det er også perfekt som gæstemad, har jeg selv oplevet...
Jeg klipper-klistrer opskriften fra den gang, jeg underviste i italiensk mad på aftenskole:

INGREDIENSER:
Fars:
400 gr. hakket kød (okse, svin, kalve eller en blanding)
1 hel æg + 1 æggeblomme
1 finthakket fed hvidløg
revet skal af 1 citron
40 gr. revet parmesanost
1 dl.  rasp
1 dl. mælk
salt og peber
Drys:
1 dl. rasp
1 spsk. timian

Tænd ovn på 200 grader
Rør kødet sammen med salt, peber, æg, hvidløg, citronskal, parmesanost, rasp og mælk.
Form farsbrødet og vend det i rasp og timian. Sæt det i et ildfast fad med bagepapir, kom 1 spsk. olivenolie på farsbrødet.
Sæt farsbrødet i ovn i ca. 45 minutter (centrumtemperaturet skal være min. 75 grader). Lad hvile i 5 minutter og server.

4 kommentarer:

  1. Kære Francesca,
    Kan denne opskrift ikke også fungere fint med hakket lammekød..? Jeg har nemlig et halvt lam i fryseren :)

    SvarSlet
  2. det kan du da sagtens, Ulla! God fornøjelse...

    SvarSlet
  3. Kære Francesca. Den opskrift på Ilaliensk farsbrød er super god. Jeg laver den 1-2 gange om måneden... Det siger da en del ik ? Tusind. tak...😊
    Kærlig hilsen Mari-Ann Fanø

    SvarSlet
  4. P.s. Vi får en salat med mozzarella , oliven, tomat, frisk basilikum med og en god olivenolie på, og så flødekartofler til. Mums...😋

    SvarSlet