Bøøøøøøøhhhh!
Et græskar blev udhulet og udskåret. Børnene leger spøgelseslege med deres flagermus masker på, vinden suser, suppen simrer ude i køkkenet. Det er bare efterårs(u)hygge...
INGREDIENSER:
1 lille hokkaido græskar
2 bagekartofler
1 sød kartoffel (sweet potato)
1 løg
1 fed hvidløg
timian
1 dl. piskefløde
salt og peber
olivenolie
Skræl kartoflerne (almindelige og sød) og skær dem i grove stykker.
Skær græskar i grove stykker (man behøver ikke skrælle hokkaidogræskar, juhu), fjern kernene.
Svits hakket løg og hvidløg i olie i en gryde.
Tilsæt timian, kartoflerne, græskar, salt og dæk med vand.
Lad det hele simre til grønsagerne er blevet møre.
Tilsæt fløde og blend suppen (spæd evt. med lidt vand eller mælk).
Smag til med salt og peber, servér.
Man kan altid spice suppen op med diverse krydderier, f. eks. muskat eller karry eller frisk revet ingefær.
Eller prøv at bruge kokosmælk i stedet for fløde. Mums, siger jeg.
Endelig fik jeg prøvet at lave denne smukke suppe som Frederik har talt om mange gange. Han spiste 3 portioner og sagde "Mor, det er ligesom Francesca....." så bliver det vist ikke bedre :) Kh
SvarSlet:) dejlige Frederik
SvarSlet